Kako izbrati posteljni vložek glede na ležišče?

product
 
« Nazaj na zapise
Posteljni vložek se lahko ali pa tudi ne dovolj dobro odzove na določeno obremenitev ležišča in s tem ležišču omogoči ali onemogoči, da uveljavi svoje lastnosti in prednosti.

Dober način izbiranja za kupca je izčrpen ležalni poskus (v miru, v hrbtnem in bočnem položaju, brez debelih oblačil) najbolje s kompetentnim svetovalcem, ki postavlja vprašanja o osebnih potrebah stranke (ali ima rajši trše ali mehkejše ležišče, kateri je njegov položaj spanja, ali ima kakšne težave, alergije itd.), ima pripravljen ustrezen vzglavnik, oceni kakovost položaja hrbtenice pri stranki v hrbtnem in bočnem položaju in če je potrebno, izbere, predlaga drugo ležišče, drug posteljni vložek ali vzglavnik.

Med posteljnimi vložki, ki jih danes najdemo na tržišču, obstajajo zelo velike razlike. Že nekoliko boljši posteljni vložki omogočajo nastavitev ležalnega udobja v predelu ramen in podporo v križu, imajo pa tudi cono udobja v predelu medenice. Trše ali mehkejše ležalno udobje nastavimo s posebnimi drsniki na letvah, gibljivo vpete vzmetne letve pa zagotavljajo nastavljivo ležalno udobje do roba posteljnega vložka.

Kakovost posteljnega vložka z vzmetnimi letvami je odvisna od sistema vpenjanja letev v lesen okvir oziroma nad njega, od elastičnosti letev, prilagajanja v območju ramen, sistema za dvigovanje vzglavja in vznožja, naravnavanja trdote v sredinskem delu in še posebno od materiala, iz katerega so narejeni nosilci vzmetnih letev. V vedno več posteljnih vložkov proizvajalci namesto letev vgrajujejo vzmetne elemente, ki z dodatnimi regulatorji trdote omogočajo točkovno podpiranje telesa v vsakem položaju ležanja.

'Razne prilagoditve, ki jih potrebujemo' lahko zagotovi tisti proizvajalec, ki stavi na kakovost, inovativnost, uporablja visokokakovostne materiale, ki so prvovrstno obdelani, razvija posteljne sisteme v sodelovanju s strokovnjaki s področja ergonomije, in ki ponudi številne in raznolike modele in funkcijske možnosti, ki bodo skupaj z ležiščem povsem ustrezali individualnim željam in potrebam.

Boljše izvedbe so nekajkrat dražje od tistih najbolj enostavnih. Seveda pa daje vsaka izboljšava izdelku določene prednosti.

Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se